Document

469.5 KiB
1048 Downloads
Details
Git 1.7.8.3 - Versiecontrole Systeem

Git is een gedistribueerd versiecontrolesysteem (DVCS) voor het beheer van verschillende versies van broncode, vooral in de context waar deze door verschillende personen tegelijk moet kunnen worden bewerkt.
Het product is sinds de laatste 2 à 3 jaar aan een serieuze opmars bezig en is vandaag veruit het populairste DVCS..

Bij de testen focusten we ons vooral op de volgende zaken:

 • Functionaliteit, met de nadruk op gebruiksvriendelijkheid en tool-integratie in Windows, en ook de mogelijkheden tot conversie van en naar andere VCS-systemen en de ondersteuning voor subrepositories, die het faciliteren om slechts aan een beperkt onderdeel van een project te werken. Uiteraard vergeten we de standaard functionaliteit van een VCS niet.
 • Kwaliteit van het product, gebaseerd op ons eigen Smals Open Source Maturity Model.

  Git is een zeer degelijk gedistribueerd versiecontrolesysteem, met alle toeters en bellen die dergelijke DVCS systemen doorgaans horen te hebben. De basisfunctionaliteit werkt robuust en het programma kan projecten aan ter grootte van de Linux kernel. Qua geavanceerde functionaliteit werkt de ondersteuning voor subrepositories naar behoren. Compatibiliteit met andere versiecontrolesystemen werkt correct, maar we mogen geen wonderen verwachten. Over de interne werking van Git kunnen we zeer tevreden zijn; het is een van de meest stabiele en performante VCS die we tot nog toe tegenkwamen.

  Als algemeen besluit kunnen we Git zeker aanraden, als er nood is voor een gedistribueerd versiecontrolesysteem.
  Volgens ons open source selectiemodel is Git te beschouwen als matuur.

  Languages:Nederlands
  Author:Koen Vanderkimpen
  Category:OSS Review
  Date:2013/07
  Platforms:Windows, Linux, Mac OS X
  License:GNU General Public License
  Download:Download