BI: LogiXML overtreft de verwachtingen van EDPnet

Sinds 2008 is er een nieuwe speler op de BI-markt voor de Benelux bijgekomen, LogiXML, die onze aandacht zeker verdient.

LogiXML combineert een moderne (je zou zelfs kunnen stellen: Web2.0) look-and-feel en architectuur (alles SOA en Web-based) met een interessant pricing-model (enkel per server, niet per client). Zo zijn ze excellent geplaatst om de meer bekende, traditionelere spelers de loef af te steken qua pricing en snelheid van roll-out (je kan alles namelijk in een pakket downloaden, installeren, en onmiddellijk in je browser gaan beginnen gebruiken en configueren na een half dagje opleiding). Met LogiETL erbij dekt deze oplossing alle lagen van BI; van ETL tot Reporting en Dashboarding met volledige “drill down”-mogelijkheden.

Eerder dit jaar had ik LogiXML al aangeraden aan het team SAS/statistieken/BI van Pierre Ghislain en aan het team SLM van Luc Vandam, ingevolge de wens om sneller over SLA-opvolgingsindicatoren te kunnen beschikken en in het algemeen om onze huidige DWH/BI-architectuur te herevalueren in functie van de recente ontwikkelingen. Concrete testen (o.a. Oracle BI, LogiXML, en een Open Source alternatief – zie mijn Open Source BI blog entries deel 1 en deel 2) zijn nu gepland.

Stilaan beginnen zich succesverhalen met LogiXML in de Belgische markt af te tekenen, getuige bijvoorbeeld het verhaal van EDPnet.

Bart van Daal, Development manager bij EDPnet: “In eerste instantie was EDPnet op zoek naar een tool om de bestaande Crystal reports rapporten te vervangen. Die tool was niet meer toereikend qua layout en functionaliteit om de groei en innovatiedrang van het bedrijf te kunnen volgen. De criteria waren de mogelijkheid tot documentcreatie, een intuïtieve interface en concept, snelle leercurve voor ontwikkelaars en de mogelijkheid voor de eindgebruiker om zelf parameters te beheren.”

“Na evaluatie van een aantal BI oplossingen, waaronder de laatste versie van de bestaande oplossing, werden we aangenaam verrast door de resultaten die we bereikten met LogiXML. Het concept van de tool en het nauw aansluiten met Microsoft .NET zorgden ervoor dat we zeer snel overtuigd werden van de capaciteiten van deze BI oplossing.” aldus nog Bart.

Het resultaat bij EDPnet

Lees hier het relaas over het resultaat behaald met LogiXML.

This entry was posted in Info management and tagged by Dries Van Dromme. Bookmark the permalink.
avatar

About Dries Van Dromme

Consultant Onderzoek sinds juni 2006 bij Smals. Specialisatiedomeinen: Data Quality, Data Quality Tools, Strategic Business Analytics, Data Mining. Introduceerde en coacht het gebruik van Data Quality Tools binnen Smals. Vormde samen met ex-collega Jan Meskens het pioniersteam Predictive Analytics. Coacht het gebruik van R en RStudio binnen Smals en RSZ. Werd sinds juli 2017 gedetacheerd naar RSZ waar hij verantwoordelijk is geworden voor het Data Science team.

One thought on “BI: LogiXML overtreft de verwachtingen van EDPnet

  1. Pingback: LogiXML treedt het Gartner Magic Quadrant (BI Platforms) binnen - Onderzoek/Recherches - Share your viewpoint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *