LogiXML treedt het Gartner Magic Quadrant (BI Platforms) binnen

In mijn post van 4 juni 2010 kondigde ik aan dat LogiXML een rising star zou kunnen zijn die we dienden in het oog te houden.
LogiXML lost deze verwachtingen in, zo blijkt, want het doet zijn intrede in het Gartner Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms (27 januari 2011).
Al is het correcter te stellen dat LogiXML het kwadrant van de niche players overstijgt om zich tussen de challengerste plaatsen, toch is het opvallend dat dit – als we Gartner mogen geloven – te danken is aan:

 • gebruiksvriendelijkheid, usability;
 • snelle uitrolling;
 • integreerbaarheid, embeddability;
 • goedkoper zijn dan de andere leveranciers van Enterprise BI-oplossingen.
 • Dit zijn inderdaad de sterke punten waarop dit product zich profileert, en volgens het Gartner-onderzoek waarderen de klanten het dan ook bij de allerhoogsten op het vlak van gebruiksvriendelijkheid, globale functionaliteit, support, software-kwaliteit en performantie.

  Met de sterke aanwezigheid en support in België is dit dus een speler die zeker geëvalueerd moet worden bij het testen van nieuwe producten, bij informele marktverkenningen, of in het kader van eventuele lastenboeken.

  This entry was posted in Info management and tagged by Dries Van Dromme. Bookmark the permalink.
  avatar

  About Dries Van Dromme

  Consultant Onderzoek sinds juni 2006 bij Smals. Specialisatiedomeinen: Data Quality, Data Quality Tools, Strategic Business Analytics, Data Mining. Introduceerde en coacht het gebruik van Data Quality Tools binnen Smals. Vormde samen met ex-collega Jan Meskens het pioniersteam Predictive Analytics. Coacht het gebruik van R en RStudio binnen Smals en RSZ. Werd sinds juli 2017 gedetacheerd naar RSZ waar hij verantwoordelijk is geworden voor het Data Science team.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *