Blockchain & Smart Contracts: technologie en toepassingen (SAI Avondconferentie)

Bitcoin stuurde een schokgolf door de financiële wereld. Voor het eerst was het mogelijk om geld snel te transfereren naar de andere kant van de wereld zonder dat daarbij een centrale bank betrokken was. De ruggengraat van Bitcoin is blockchain-technologie.

Al snel bleek dat deze blockchain-technologie een veel ruimer potentieel had dan enkel financiële transacties. Het kan in allerlei processen de taken van, en het vertrouwen in, intermediaire of centrale partijen  sterk reduceren. Dit laat toe om deze processen efficiënter te organiseren. Wereldwijd experimenteren bedrijven en overheden met deze technologie.

Het potentieel van blockchain kreeg bovendien een enorme boost met de komst van smart contracts die, door middel van de blockchain-techonologie, toelaten om regels tussen verschillende partijen af te dwingen zonder centrale vertrouwde partij.

Deze SAI-avondconferentie kijkt onder de motorkap van de blockchain-technologie en bespreekt zowel de mogelijke toepassingen als de uitdagingen die nog voor ons liggen.

 

Kristof Verslype, Research Consultant, Smals
SAI Avondconferentie
When: 03/10/2017 – from 20.00 hr to 21.30 hr
Language: dutch
Place to be: Crowne Plaza Antwerpen, Antwerpen

register

Registration is closed.
Avondconferenties zijn enkel toegankelijk voor SAI persoonlijke leden en SAI bedrijfsleden en worden voor hen gratis ingericht.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *