Node van Smals gaat live in ambitieus Europees blockchain-netwerk

Sinds 11 mei is dankzij Smals de tweede Belgische node up and running van de Europese Blockchain Services Infrastructure (EBSI), een netwerk van blockchainknooppunten over heel Europa. Met het “European Blockchain Partnership” wil de Europese Commissie blockchaintechnologie inzetten in een betere dienstverlening naar de Europese burgers. Naast Smals heeft ook Belnet al een node opgezet. België is daarmee het eerste land met twee operationele nodes.

Voor Smals Research is dit een belangrijke realisatie. Het thema blockchain heeft de voorbije jaren furore gemaakt maar kon wereldwijd op weinig praktische realisaties rekenen, wegens ontbrekende nuttige cases, maar ook wegens de onvoldoende mature blockchaintechnologieën waarmee we overstelpt werden.

Wij hopen met deze realisatie mee een basis gelegd te hebben voor een nuttige en werkende blockchaininfrastructuur, waarop in de nabije toekomst tal van Europese overheden gebruik kunnen maken in relatie tot burgers en ondernemingen.

Smals Research heeft sinds 2016 intensief en kritisch met blockchaintechnologie gewerkt (zie ook onze publicaties). Op basis daarvan kon het vrij snel een zekere autoriteit uitbouwen. Daardoor werden we niet alleen betrokken in het veelbelovende EBSI project, maar ook in de Beltug Blockchain taskforce. Ten slotte is Smals Research betrokken in een multidisciplinair blockchain project, getrokken door de Tilburg universiteit, over blockchain in de dienstverlening van overheden naar de burger toe.

Meer info
https://www.smals.be/nl/news/node-van-smals-gaat-live-ambitieus-europees-blockchain-netwerk
https://www.smals.be/fr/news/le-noeud-de-smals-operationnalise-dans-un-ambitieux-reseau-blockchain-europeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *