Studienamiddag Larcier Group 06/02/2018: Blockchain & Smart contracts – Inleiding voor Juristen

Bitcoin stuurde een schokgolf door de financiële wereld. Voor het eerst was het mogelijk om geld snel te transfereren naar de andere kant van de wereld zonder bank. De ruggengraat van Bitcoin is de blockchain-technologie.  Daarvan werd al snel ontdekt dat ze een veel ruimer potentieel had en ook elders het belang van intermediaire of centrale partijen kan reduceren. Wereldwijd experimenteren bedrijven en overheden dan ook met deze technologie. Het potentieel van blockchain kreeg bovendien een boost dankzij smart contracts, die toelaten om afspraken tussen verschillende partijen af te dwingen zonder centrale, vertrouwde partij.

Deze opleiding gaat op een didactische manier op bovenstaande in, waarbij ook ruim aandacht besteed wordt aan de uitdagingen die deze nieuwe technologieën stellen op juridisch vlak.

De besproken technologieën zullen de komende jaren een snel aan belang winnen en hebben het potentieel om bestaande processen drastisch door elkaar te gooien. Dit gaat gepaard met heel wat vragen en juridische uitdagingen. Het is dan ook cruciaal om niet achter de feiten te hollen, en u nu reeds te informeren zodat u weet wat op ons afkomt. Dankzij de wetenschappelijke achtergrond van de spreker krijgt u een zeldzame kritische en gebalanceerde kijk te horen.

Volgende vragen komen o.a. aan bod:

  • Welke toepassingen heeft de technologie?
  • Worden banken, overheden en notarissen echt bedreigd?
  • Hoe verhouden smart contracts zich tot traditionele contracten?
  • Zijn er risico’s verbonden aan deze technologieën?
  • Wat is een ICO (Initial Coin Offering)?

Speaker: Kristof Verslype, Research Consultant, Smals
Organizer: Larcier Group
When: 06/02/2018 – from 13.30 hr to 17.15 hr
Language: dutch
Place to be: Huis van de Automobiel,
Woluwedal 46, 1200 Brussel

register

Registration is closed.
Doelgroep
: Advocaten, notarissen, bedrijfs- en andere juristen, financiële instellingen, overheden.  Deelnameprijs Larcier Group is € 235.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *